El Carlí

El Carlí

Caràcter: té un caràcter molt alegre i busca constantment la interacció amb el propietari. Cal destacar també que és tossut, aquesta tossudesa i el fet de que no sigui una de les races més llestes (ocupa el lloc 57 de l’escala de classificació de Stanley Coren) fa que, a no ser que tingui una bona educació, pugui costar que faci cas a les ordres de l’amo.

Exercici: encara que no ho sembli és una raça que li agrada l’activitat. Sempre activitats moderades i evitant les hores de calor. És molt juganer i enèrgic, sobre tot els primers anys de vida. Quan és més gran fa sol fer un canvi molt marcat en el seu caràcter i passa a ser un gos més tranquil i calmat.

Amb els nens: a nivell de caràcter és un gos ideal per nens perquè és molt juganer, enèrgic i poc o gens agressiu. Cal tenir en compte però, que és força matusser i per tant no és adequat amb nens gaire petits perquè els pot fer mal sense voler (por tirar-los per terra o fer-los alguna esgarrapada).

Pèl: el carlí té un pel curt i dur, això va bé perquè tot hi deixar pèl (TOTS ELS GOSSOS DEIXEN PÈL) aquest no es veu gaire, però el problema que té aquest tipus de pèl és que costa de treure de la roba perquè es “clava”..

Cures especials:
- Ulls: degut a la forma del seu crani els ulls estan més exposats a possibles lesions (esgarrinxades amb plantes o topades amb objectes). Sempre que sospitem que s’ha fet algun tipus de lesió hem de portar-lo al nostre veterinari per tal de poder solucionar el problema. També és recomanable que un cop a la setmana li netegem els ulls amb una gassa i una mica de suero o camamil·la per eliminar possible brutícia.
- Arrugues: les característiques arrugues de la cara poden acumular secrecions i brutícia, es recomanable rentar-les un o dos cops per setmana. No es necessari utilitzar sabons, n’hi ha prou amb assecar l’excés d’humitat de la pell amb una gassa.
- Respiració: per l’anatomia especifica del carlí (morro molt curt) i el fet de que tenen la tràquea més estreta que altres races, és força habitual que puguin tenir problemes respiratoris i, sobre tot, que no aguantin bé la calor. Sempre l’hem de tractar com si fos “asmàtic” i no forçar-lo a fer exercici si està cansat.
- Obesitat: és una raça que tendeix a tenir sobrepès, per sort això és un problema que podem controlar. El veterinari t’assessorarà sobre el pes ideal de l’animal i com controlar-lo.

Contacto con Nosotros

Ponte en contacto con nosotros a través de correo electrónico, teléfono o a través de la página.

Utilizamos cookies analíticas, técnicas, propias y de terceros para ofrecer un servicio de gran utilidad y evaluar el rendimiento del mismo con el fin de mejorar tu experiencia como usuario. Puede usted aceptar estas cookies haciendo clic en “Aceptar y seguir navegando” o si desea más información haciendo clic en “Más información”.